Menggranulaat

Menggranulaat is waterdoorlatend en mede daardoor ook geschikt voor het verharden van een ondergrond. Menggranulaat bestaat met deze nevenbestanddelen uit een totaal mengsel van:

* Gebroken grind- en steenslagbeton;
* Overig gebroken steen en steenachtig materiaal;
* Metselwerkpuin;
* Een gering gehalte aan lichtbeton, cellenbeton, glas enzovoort.

Afhankelijk van de verdeling van de korrelgrootte, het vochtgehalte van het gebroken puin, is het gewicht van menggranulaat los gestort onverdicht tussen de 1.400 en 1.600 kg per m3. Gemiddeld gezien wordt vaak gerekend met 1.500 kg per kuub, daar rekenen wij ook mee. Het voordeel van menggranulaat (gebroken puin) is dat het aanwezige betonpuin (cement) zorgt voor een bindende, verhardende en stabiliserende werking. Gebroken puin wordt daarom vooral gebruikt voor de verharding van een oprit en parkeerplaatsen, bouwwegen, puin paden naar uw huis toe of als fundering onder asfaltwegen.

MENGGRANULAAT MAT-MAAT
Menggranulaat wordt gebroken en veelal aangeboden in 2 fracties:

* Menggranulaat 0/31,5 mm: betreft de standaard fractie zeefmaat. Deze breekmaat (wordt in sommige delen van Nederland ook wel gebroken puin 0/40 mm genoemd).

* Menggranulaat fijne fractie breekmaat 0/20mm (wordt in sommige delen van het land ook wel gebroken puin 0/16 mm genoemd). Deze is een stuk duurder en lang niet altijd verkrijgbaar.


HOE KAN IK DE HOEVEELHEID M3 MENGGRANULAAT M3 BEREKENEN?

Klik hier: Hoe bereken ik mijn hoeveel aan m3?